Dr. İskender Sayek

ÜYE

İletişim Bilgileri

Hakkında

1944 yılında İskenderun’da doğan Dr.İskender Sayek orta öğrenimini 1960’ta Talas Amerikan Okulu, 1963’te lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladıktan sonra 1964-1970 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayarak aynı yıl H.Ü. Genel Cerrahi A.D.’nda asistanlığa başladı.
1971-1976 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri State University of New York at Buffalo’da Genel Cerrahi eğitimini tamamladı.
1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi A.D.’nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı.
1981’de Genel Cerrahi Doçenti, 1988’de de Profesör oldu. Tıp eğitimine olan katkıları nedeniyle iki ayrı üniversiteden fahri doktora ünvanı kazandı.
1991-2007 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 300’e yakın bilimsel yayını vardır.
Ankara Tabip Odası, Ankara Cerrahi Derneği ve Türk Cerrahi Derneği başkanlıkları ve TTB Merkez Konseyi üyeliği yanısıra 1997-1998 döneminde Avrupa Cerrahi Enfeksiyon Derneği Başkanlığı yaptı. 1991-1994 tarihlerinde Hacettepe Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2000-2006 yıllarında Dekanlık yapmıştır.
2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden yaş haddinden dolayı emekli olmuştur. Halen TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TTB-Eğitim Kolu başkanlığını yürütmektedir.1984 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü, 2002 yılında Eczacıbaşı Bilim Ödülü, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Hizmet ve aynı yıl Bayındır Hastaneleri Hizmet Ödülünü almıştır. ve değişik kongrelerde çalışmaları ödüller kazanmıştır.
İki çocuk babasıdır.

2017 - Boğaziçi Klinik Bilimler Akademisi. BKBA-IT         Yandex.Metrica